SvitavyDnes.cz
SvitavyDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Už pošesté se v Pardubickém kraji uskuteční Železný týden

31.08.2016
Už pošesté se letos v Pardubickém kraji a po celé České republice uskuteční tradiční akce vyhlášená společností ELEKTROWIN s názvem Železný týden. Je určena ke zvýšení informovanosti veřejnosti o zpětném odběru vysloužilých spotřebičů a jejich následné ekologické recyklaci. Až dosud stačilo vysbírat čtyři kila starého elektra na obyvatele a rok. Při sčítání výsledků za letošní rok už ale čeká všechny členské státy Evropské unie hodnocení podle nových kvót, které jsou přísnější.
Ilustrační snímek | Foto: elektrowin.cz
"Už tradičně se během září zvyšuje množství elektra odevzdaného k recyklaci, Železný týden je pro naše spoluobčany velkou výzvou, během něj se vždy provětrají sklepy, garáže i půdy, kam se někdy během roku staré spotřebiče odkládají," říká Roman Tvrzník, předseda představenstva kolektivního systému pro sběr a recyklaci spotřebičů ELEKTROWIN. Ten akci pořádá ve spolupráci s Pardubickým krajem.

Od 5. do 16. září vždy od 9 do 17 hodin běží v 10 českých, moravských a slezských městech seriál zábavných a edukačních setkání s občany. Celá roadshow dorazí v úterý 6. září na svitavské Náměstí Míru.

"Pro letošní ročník jsme zvolili motto ?Elektroodpad na odstřel", protože jej vidíme jako cíl určený k likvidaci. Každý proto může být hrdina, který ho odstraní," vysvětluje Jan Marxt ze zákaznického oddělení ELEKTROWINu.

Od toho se odvíjí i program, který je připraven pro návštěvníky v jednotlivých městech. Celý bude laděn do westernového stylu.

Pro návštěvníky bude připravena například westernová střelnice, kde si budou moci za donesený elektrospotřebič vystřelit cenu.
Připraveny jsou i ukázky lasování zároveň s jeho výukou a exhibičním vystoupením. Organizátoři zajistili i elektrického býka, návštěvníci budou moci soutěžit, kdo se déle udrží v jeho sedle.

Ti nejmenší budou moci shlédnout pohádku, jejíž děj se odehrává na divokém Západě, opět s vysloužilými elektrospotřebiči v hlavní roli.
"Lidem budeme během Železného týdne jako každoročně připomínat význam sběru a recyklace a poskytovat jim nejaktuálnější informace o možnostech zpětného odběru vysloužilých elektrozařízení,,/i>" shrnuje Jan Marxt.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Ministerstvo dopravy má transakčního poradce k výběru koncesionáře dostavby dálnice D35 formou PPP

Ministerstvo dopravy vybralo transakčního poradce, neobdrželo proti svému rozhodnutí žádné námitky, a tak mohou přípravy výběru koncesionáře pokročit dále. Dva úseky dálnice D35 dlouhé bezmála 35 kilometrů chce dostavět stát ve spolupráci se ...

Mezi Budislaví a Prosečí začíná oprava silnice

Klimatické podmínky i nadměrná doprava se v regionu výrazně podepsaly na stavu komunikací. Po skončení zimní údržby je to vidět například na úseku sil ...

Tendr na poradce k dostavbě dálnice D35 metodou PPP postupuje do další fáze

Výběr transakčního poradce v rámci projektu dostavby 35 kilometrů dálnice D35 metodou PPP postoupil do další fáze. Ministerstvo dopravy odeslalo účast ...

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo stavbu úseku D35 Džbánov - Litomyšl

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo dnes 8. dubna 2024 stavbu 7,6 kilometru dlouhého úseku dálnice D35 Džbánov - Litomyšl. Práce za 3,42 miliardy Kč ...

Děti potřebují více pohybu, Česká unie sportu nabízí Ministerstvu školství partnerství

Ministerstvo školství plánuje zvýšit tělesnou aktivitu dětí a mládeže ve školách. Cílem je zlepšit kvalitu hodin tělesné výchovy, podpořit pohyb dětí ...





Sobota 4.5.2024
Pardubický kraj
Další regiony »






Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes