SvitavyDnes.cz
SvitavyDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Moravské klavírní trio - Novoroční turné / Svitavy

Kdy:
Čtvrtek 14.01.2016 od 19:00 hod
Kde:
Ottendorferův dům, náměstí Míru 1, Svitavy
Pořadatel:
Sdílet:

Moravské klavírní trio se objevuje na naší koncertní scéně od roku 1997, kdy vznikloz iniciativy členů Státní filharmonie Brno - vedoucího skupiny II.houslí Jiřího Jahody a violoncellisty Rudolfa Mrazíka, kteří přizvali ke spolupráci pianistku Janu Ryšánkovou.
Hned v následujícím roce se soubor úspěšně prezentoval na soutěži v italském Vercelli. V roce 1999 usedl k violoncellovému pultu Miroslav Zicha, profesor brněnské konzervatoře a Janáčkovy akademie múzických umění v Brně.

Nepřehlédnutelnou činností souboru je je též spolupráce tria s operními sólisty všech hlasových kategorií (Y. Tannenberger, J. Wallingerová, M. Králíková, R. Samek, Z. Korda a další), pro něž vznikla z pera violoncellisty nápaditá aranžmá téměř kompletního koncertně prováděného světového operního a operetního repertoáru.
Soubor tvoří již vyzrálé umělecké osobnosti, díky čemuž dospěl k charakteristickému hudebnímu projevu - dokonalé souhře a nezaměnitelnému expresívnímu výrazu, což je vysoce hodnoceno nejen odbornou kritikou, ale setkává se i s živým ohlasem široké hudební veřejnosti.

Vstupné: 160,- Kč (členové KPH: 80,- Kč)

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



57,530879974365