SvitavyDnes.cz
SvitavyDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Pardubický kraj

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Pardubický kraj Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Pardubický kraj |

Tisíce fandů Dynama znovu na „Pernštýňáku“. Rozhoduje se o ligovém titulu

28. 4. 2024 | V pátek čekaly tisíce příznivců pardubických hokejistů na Pernštýnském náměstí na titul marně. Dynamo z Třince přivezlo pouze prohru 1:4. Kdo se nedostal do enteria arény, přišel fandit pod velkoplošnou obrazovku v historickém centru. Ideální počasí a nevšední zápas nalákal i ty, kteří jinak zapálenými fanoušky nejsou.

Bohemians - Pardubice 2:1, výhru na konec základní části zařídil Matoušek

28. 4. 2024 | Na jejich postavení v tabulce to vliv nemá, psychicky ale fotbalistům Bohemians výhra ve 30. kole pomůže. Pardubice porazili 2:1 a odpoutali se od nich na sedm bodů. Skóre otevřel Kovařík, po přestávce sice srovnal Sychra, ale patnáct minut před koncem rozhodl střídající Matoušek.

ONLINE: Pardubice - Třinec 1:1. Finále se prodlužuje, Pánik poslal puk do tyče

28. 4. 2024 | Velkolepé vyvrcholení play off hokejové extraligy je tady, nového šampiona a vítěze napínavé finálové série určí rozhodující sedmý zápas. Získá Třinec pátý mistrovský titul v řadě, nebo se vytouženého úspěchu dočkají Pardubice? Za stavu 1:1 se prodlužuje, utkání můžete sledovat prostřednictvím podrobné online reportáže.

Na Pardubicku narazil řidič do patníku, značky i stromu. Nehodu nepřežil

28. 4. 2024 | V noci na neděli zahynul u Sezemic na Pardubicku pětatřicetiletý řidič. Havaroval se svým vozem BMW na silnici I/36 a skončil mimo komunikaci, řekla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Pardubice zvednou firmám daň z nemovitosti, peníze půjdou na opravu silnic

28. 4. 2024 | Od příštího roku majitele velkých továren nebo hypermarketů v Pardubicích čeká citelné zvýšení daně z nemovitosti. Politici z vedení města chtějí získat peníze na opravu silnic v okolí průmyslových i nákupních zón.

Vyškov ztrácí na Duklu už jen bod, chrudimský Mašek dal čtyři góly

27. 4. 2024 | Vyškovští fotbalisté v 25. kole druhé ligy porazili Varnsdorf 2:1 a na druhém místě tabulky ztrácejí jen bod na vedoucí Duklu. Pražský lídr doma nezvládl zápas s rezervou Olomouce a podlehl jí 0:3. Mimořádný výkon předvedl devatenáctiletý útočník Lukáš Mašek, který vstřelil čtyři góly. Chrudim i díky němu porazila Příbram 6:3. Třetí příčku si po vítězství 1:0 nad Líšní drží Táborsko.

Kaut: Nechali jsme se vyprovokovat, to Třinec asi chtěl. Teď přijde svátek

27. 4. 2024 | Třinci vstřelil už čtyři góly a k nim přidal tři asistence. Martinu Kautovi se ve finále extraligy náramně daří. V pátek to ale při prohře 1:4 z pardubických hokejistů nešlo prakticky nikomu. „Nechali jsme se vyprovokovat, což Třinec asi přesně chtěl,“ litoval Kaut.

Hučeli do něj, aby víc makal. Teď je z Čerešňáka nejlepší extraligový obránce

27. 4. 2024 | Na extraligovou hvězdu je vlastně dost přehlížený. Nevěnuje se mu velkolepá pozornost, nevychází o něm týden co týden kvanta článků. A to ani v momentě, kdy Peter Čerešňák hraje s Pardubicemi ve finále soutěže a i v play off dokládá stabilní výtečnou formu.

Trapno je vtipné, někdy ho necítíme, říká divadelní režisérka

27. 4. 2024 | Žádná řachanda, přesto je Kdo je tady ředitel v repertoáru Východočeského divadla komedií. Zaujme zřejmě spíš mladší ročníky a zejména pak ty, kteří mají rádi situační humor. A také specifický. Což je ostatně pro autora této hry Larse von Triera typické.

Že došly síly? Vůbec. Třinec svede v neděli bitvu o pátý titul v řadě

27. 4. 2024 | Kdepak. třinečtí hokejisté mají dost sil i na třetí sérii play off na sedm zápasů. Vždyť oni se jen šetřili. V pátek doma doslova vyklepli Pardubice 4:1 a srovnali sérii na 3:3. Byli rychlejší, dravější, silnější a později logicky i méně frustrovaní. Když koncem druhé třetiny pardubický hvězdný útočník Lukáš Sedlák usedal na trestnou lavici za nesportovní chování, rozhodčí rázně pronesli: „Už jsme ho dneska jednou jasně varovali.“ ...

„Nauč se pískat.“ Zaplněné pardubické náměstí se těšilo na oslavy, přišlo zklamání

26. 4. 2024 | Pardubické Pernštýnské náměstí dnes mohlo zažít velkou hokejovou noc - oslavu titulu. Po porážce Dynama v Třinci 1:4 je však jasné, že o letošním mistrovi rozhodne až sedmé utkání. Na náměstí přišlo fandit několik tisíc lidí, za nepříznivého stavu se však začali zklamaně vytrácet.

V kontejneru vzplála stará elektrobaterie, patrně kvůli technické závadě

26. 4. 2024 | Zřejmě závada na staré elektrobaterii způsobila páteční požár kontejneru na skladování elektroodpadu v Dražkovicích na Pardubicku. Vyšetřovatel požáru vyčíslil škodu na padesát tisíc korun.

Šafarčík chce Pardubice donaha: Soupeř nás přejel, neschovávejme se

26. 4. 2024 | Nikdy neměl problém mluvit na rovinu. „Ústí nás přejelo na plné čáře, nemá cenu se za něco schovávat. Je třeba svléknout se donaha a přiznat si to,“ konstatoval Petr Šafarčík, rozehrávač poražené Beksy, po pátém čtvrtfinále na palubovce soupeře (83:64 pro Slunetu).

Ve vápně se musíme chovat jako zabijáci, nabádá pardubický Kissiedou

26. 4. 2024 | Pardubickým manažerům se údajně sám ozval s tím, že by rád v jejich fotbalovém klubu působil. Poprvé k tomu bylo blízko už v zimě 2022, tehdy ale musel Laurent Kissiedou plnit platný kontrakt v americkém Memphisu a vrátil se do zámoří. Smlouva tam mu však loni v zimě skončila a Kissiedou se tak konečně stal plnohodnotnou součástí FK Pardubice.

Kloučkův návrat do Budějovic je potvrzený. Willa bylo těžké sesadit, tvrdí

26. 4. 2024 | Dominika Hrachovinu v budějovickém brankovišti nahradí Milan Klouček. Spekulace z hokejového prostředí se potvrdily. Brzy šestadvacetiletý gólman se vrací do Motoru, kterému před čtyřmi lety pomohl mezi elitu. Klouček chytal naposledy za Plzeň, kde hostoval z Pardubic.

Cena z výběrových řízení neplatí, D35 do Ostrova je už dražší skoro o miliardu

25. 4. 2024 | Stát zaplatí za stavbu dvou úseků dálnice D35 mezi Opatovicemi nad Labem a Ostrovem mnohem více, než jaká byla cena dosažená ve výběrových řízeních. První úsek mezi Opatovicemi a Časy je dražší o 400 milionů korun, druhý mezi Časy a Ostrovem téměř o miliardu.

OBRAZEM: Zranění páteře i mrtví, záchranáři trénovali zásah u nehody autobusu

25. 4. 2024 | Sanitky a hasičské a policejní vozy obklopily ve středu autodrom ve Vysokém Mýte na Orlickoústecku. Záchranáři zde trénovali svoje schopnosti a prověřili také fungování vzájemné spolupráce. Tématem cvičení byla nehoda autobusu, který se po střetu s dodávkou převrátil na bok.

Ruina zmizí. Po letech debat půjde bývalá pardubická restaurace Bobr k zemi

25. 4. 2024 | Pardubice definitivně rozhodly, že zbourají bývalou restauraci v dukelském lesoparku. Místo tzv. Bobra chtějí mít radní novou relaxační zónu. Demolice má vyjít na 12 milionů.

Nechte brankáře být! Přísný trend ochuzuje o emoce. Je to divné, uznávají i hráči

25. 4. 2024 | Když Ondřej Kacetl opouštěl třinecké brankoviště, deset tisíc lidí v Pardubicích ho vypískalo. Ohlušující vzkaz. Ne, fantoma hokejového play off posledních tří let tu vůbec nemají rádi. Viní ho z hereckých výkonů stejně jako z drobných zákeřností. Občas holí sekne projíždějícího útočníka, občas něco prohodí.

Kouzlo pátého duelu. Sérii neukončuje, podle čísel rozhoduje. Vzepře se Třinec?

25. 4. 2024 | Ač se ve středečním finále ještě nerozhodlo o šampionovi, Pardubice jsou statisticky velkým favoritem. Kdo za stavu 2:2 vyhrává pátý duel, ovládá zpravidla i sérii. V hokejové extralize tato zásada platí poměrně striktně. V soubojích o titul bez výjimky. Čím to je? Že by psychika?



Zpravodajství SvitavyDnes.cz

Žena chtěla na internetu prodat jezdecké sedlo. Podvodnice ji okradla o 60 tisíc korun

Přestože podvodníci stále hledají nové metody a způsoby, díky kterým se snaží neoprávněně dostat k cizím finančním prostředkům, falešné odkazy na přepravní společnosti stále "fungují". O tom se přesvědčila i dvaačtyřicetiletá žena ze Svitavska, ...

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodné výzvy k úhradě cla

Pardubičtí celníci zaznamenali případ, kdy byla pod hlavičkou Celního úřadu pro Pardubický kraj vystavena faktura na úhradu cla ve výši 274 tisíc koru ...

Tendr na poradce k dostavbě dálnice D35 metodou PPP postupuje do další fáze

Výběr transakčního poradce v rámci projektu dostavby 35 kilometrů dálnice D35 metodou PPP postoupil do další fáze. Ministerstvo dopravy odeslalo účast ...

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo stavbu úseku D35 Džbánov - Litomyšl

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo dnes 8. dubna 2024 stavbu 7,6 kilometru dlouhého úseku dálnice D35 Džbánov - Litomyšl. Práce za 3,42 miliardy Kč ...

Děti potřebují více pohybu, Česká unie sportu nabízí Ministerstvu školství partnerství

Ministerstvo školství plánuje zvýšit tělesnou aktivitu dětí a mládeže ve školách. Cílem je zlepšit kvalitu hodin tělesné výchovy, podpořit pohyb dětí ...



Neděle 28.4.2024
Pardubický kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes