SvitavyDnes.cz
SvitavyDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Poličští studenti obsadili první místo v mezinárodní soutěži studentských firem

21.03.2016
Studenti ze SOŠ a SOU Polička přivezli první místo z mezinárodní soutěže studentských firem, která se konala Praze. Podařilo se jim obstát v konkurenci 121 studentských podniků z devíti evropských zemí.
Ilustrační snímek | Foto: soupolicka.cz
"Je to ohodnocení celoroční práce, kterou studenti vykonávají v rámci odborného předmětu fiktivní firma. Díky kvalitní přípravě a odhodlání uspěli i v tvrdé mezinárodní konkurenci," hodnotí úspěch studentů Gastronomie a Hotelnictví jejich učitelka Ing. Bronislava Pražanová.

Nejúspěšnější byla kategorie "Cena veřejnosti", kterou hodnotila veřejnost a kde studenti oboru Hotelnictví získali první místo. Probíhala i prestižní soutěžní kategorie o nejlepší stánek, ve které se studenti umístili na čtvrtém, resp. pátém místě.

Poličští ale bodovali i v dalších kategoriích, jako je prezentace firem, nebo soutěž o nejlepší katalog. V rámci celého veletrhu žáci soutěžili v mnoha kategoriích. Ve všech museli dokázat, jak umí používat teoretické znalosti v reálném prostředí. "Studenti jsou hodnoceni za tvorbu katalogu, znalosti účetnictví, práce s IT technologiemi i konverzaci v anglickém jazyce, který je obchodním jazykem", dodává Pražanová.

"Soutěže jsou výborná možnost, jak si vyzkoušet získané vědomosti v praxi", říká Mgr. Boris Preissler, ředitel školy, který propojování výuky a praxe dlouhodobě podporuje. Úspěchy žáků dokládá množství pohárů a diplomů ze soutěží rozmístěných po celé poličské škole.

XXII. ročník mezinárodního veletrhu fiktivních firem se konal minulý čtvrtek v Praze pod záštitou ministryně školství Kateřiny Valachové.

Co je to fiktivní firma?
Fiktivní firma je odborný předmět sloužící pro rozvoj podnikatelských kompetencí žáků středních odborných škol. Poskytuje jim možnost aktivně rozvíjet své obchodní dovednosti a znalosti. Jedná se o virtuální společnost, která je vedena, jako by skutečně existovala. Simuluje reálné procesy, produkty a služby.

Práce ve fiktivní firmě spojuje jednotlivé odborné ekonomické předměty a poskytuje žákům znalosti a dovednosti, které využijí při zakládání vlastní firmy, nebo které jim umožní získat lepší uplatnění po dokončení jejich vzdělávání. Předmět fiktivní firma je ideálním řešením učební praxe.

SOŠ a SOU Polička je střední škola, která se specializuje na gastronomické obory. Vzdělávací nabídka zahrnuje jak tříleté učební, tak čtyřleté maturitní obory. Škola klade důraz na propojení teoretické výuky s praxí.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Fotogalerie:

Další články z rubriky Zprávy

Tendr na poradce k dostavbě dálnice D35 metodou PPP postupuje do další fáze

Výběr transakčního poradce v rámci projektu dostavby 35 kilometrů dálnice D35 metodou PPP postoupil do další fáze. Ministerstvo dopravy odeslalo účastníkům zadávacího řízení oznámení o výběru ...

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo stavbu úseku D35 Džbánov - Litomyšl

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo dnes 8. dubna 2024 stavbu 7,6 kilometru dlouhého úseku dálnice D35 Džbánov - Litomyšl. Práce za 3,42 miliardy Kč ...

Děti potřebují více pohybu, Česká unie sportu nabízí Ministerstvu školství partnerství

Ministerstvo školství plánuje zvýšit tělesnou aktivitu dětí a mládeže ve školách. Cílem je zlepšit kvalitu hodin tělesné výchovy, podpořit pohyb dětí ...

Pardubický kraj pomůže prostřednictvím dotačních titulů projektům na venkově

Pardubický poskytne více než 68 milionů korun prostřednictvím dotačních titulů Programu obnovy venkova 2023+. Tyto prostředky budou použity na rekonst ...

Na kyberbezpečnost se musí myslet i ve zdravotnictví, Pardubický kraj proto plánuje investice za více než 60 milionů

Náš svět se neustále digitalizuje a propojuje. Kromě značných výhod to ale s sebou přináší i možná rizika. Před kyberútočníky se musí chránit i zdravo ...





Čtvrtek 25.4.2024
Pardubický kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes