SvitavyDnes.cz
SvitavyDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Hlídejte si ponožky! V poličském muzeu se vyskytují Lichožrouti

Kdy:
Úterý 14.05.2019 až 31.08.2019
Kde:
Městské muzeum, Polička
Pořadatel:
Sdílet:

Během letních prázdnin můžete navštívit výstavu Galiny Miklínové, která přibližuje průřez její ilustrační a animační tvorbou.
Kromě oblíbeného Kanafáska a slavných Lichožroutů se můžete seznámit s ostatní Galininou tvorbou z posledních let. Součástí expozice jsou kresby, ilustrace, video ukázky a autorčiny knihy k nahlédnutí.
Galina Miklínová není ilustrátorka běžných pohádkových příběhů, nenajdeme u ní klasické princezny, ani rytíře ve zbroji. Zato je dokonalou realizátorkou příběhů s vtipem a nadsázkou a má dar přenést se do říše dětských snů a fantazie. Našla se ve vizuálním dotváření textů, které s sebou nesou typický Šrutův humor a jejich četba potěší i dospělého čtenáře. Bez tohoto tandemu si už nelze svět dětské literatury představit.
Zvláštní kapitolu pak představují lichožrouti, jimž dala nezaměnitelnou podobu. Trilogie vznikla na základě jedné ze Šrutových básniček a díky oběma autorům se z lichožroutů stal světový fenomén, který Miklínová stvrdila celovečerním animovaným filmem o zlodějíčcích lichých ponožek.

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



34,412860870361