SvitavyDnes.cz
SvitavyDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Lichožroutka: Galina Miklínová - Výstava / Polička

Kdy:
Sobota 27.04.2019 až 01.09.2019
Kde:
Muzeum , Polička
Pořadatel:
Sdílet:

Hravou formou poznáte knihy, které ve svém ateliéru vytvořila tato sympatická autorka, na kterou se společně můžeme těšit na vernisáži v sobotu 27. 4. 2019 v Poličce. Prosíme, dle počasí zvolte vhodné a především chutné ponožky pro naše Lichožrouty.
Letošní ilustrátorská scéna, která je již v galerijních prostorách radnice tradicí, představí českou režisérku, ilustrátorku a výtvarnici animovaných filmů, které se dostaly na řadu světových festivalů animované tvorby. Například vytvořila svou autorskou knihu a posléze večerníček O Kanafáskovi, zpracovala ilustrace ke knihám od J. K. Rowlingové - Harry Potter I. až IV. Spolupracovala s Pavlem Šrutem na řadě knih Pavouček Pája, Veliký tůdle, Verunka a kokosový dědek, Příšerky a příšeři a samozřejmě nesmíme opomenout tolik známé Lichožrouty.
Výstava jako již tradičně, bude zaměřena především na hravém poznání světa ilustrace této autorky. Dozvíte se kdo je Vombat Jirka a čím je tento savec tak výjimečný. Poznáte svět malých stvořeníček nacházející se v každé domácnosti, ve které se ztrácejí ponožky, zapojíte se do návrhů nových vzorů ponožek, vyzkoušíte Kanafáska jak šikovnou uspávací peřinou je a shlédnete nebe plné knih.
Výstava potrvá od 27. 4. do 1. 9. 2019.

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



31,542062759399